5 February 2013

Jangan

Banyak sangat kau hambur ayat cacian makian hinaan kat aku. You are not persuade me, jauh menyimpang bila difikirkan balik. You never changed, i thought you would change when people you love left you tapi tak! masih dengan sikap macam itu.

Sangat sakit hati bila kau buat macam-2 kat aku, tak boleh dinafikan tangan ni terasa ringan menampar dan tumbuk kau. Aku paling hebat bab tumbuk dan tampar orang. Tapi umi salu kata, 'teruk macam mana orang tu pun kita kena hormat terutama orang yang lebih tua dari kita'

Hati,
tolong teguhkan kesabaran dan kekuatan.
Maybe one day you may fall down because of her words that may destroyed you.
Sikap kau tidak sesuai dengan usia kau, kata kau pernah merasai hidup seusia aku tapi kenapa sikap kau serupa binatang bangsat jahanam!
Dulu aku masih boleh tahan pekak tadahkan telinga ini, sekarang bila meningkat dewasa aku dah menyampah dengan kau.. Apa kate orang kate tak serupa bikin, kau selalu tunding jari salah ke arah muka orang terutama aku. I totally can't understand the situation your want to create.

I can't respect you like before, sorry to say. Kau yang mulakan percaturan ini. Kau yang mulakan dendam ini. Kau yang mulakan kebencian ini. You always make it.. Kau kena faham kenapa aku kurang ajar dengan kau. Sebab kau yang ajar aku, kate kau aku masih mentah kan haruslah budak mentah mudah mengikut kan? Paling aku benci bila kau sesuka hati nak menyibuk tentang kisah peribadi aku. Maaf sekali lagi hanya orang tertentu saja tahu dan kau tak boleh dipercayai. You are useless, triple useless

'cincin di jari manis aku tak bermakna apa-apa. Kau gelabah serupa radio bergerak bila ternampak cincin ni terlekat di jari aku. Umi abah tak pernah bangkitkan persoalan tentang cincin ni. Kau bukan orang yang boleh tahu tentang hidup aku. You have no right. Lagi satu perkataan useless sesuai dengan wajah kau.'

*pertama kali aku berhambur kan perkataan kesat. Ya allah aku terikut-ikut nafsu kemarahan aku.